1 ден спиране на водата = 3 дни дистанционно обучение за студенти в СУ

Ружа Райчева 01 ноември 2022 в 11:14 5406 0

Философски факултет

Снимка Софийски университет

Философски факултет

Заради планово спиране на водата за 12 часа, факултет на Софийския университет обяви тридневно дистанционно обучение.

На 27 октомври студентите от Философския факултет получават напомняне, че 1 ноември е неучебен заради Деня на народните будители. От съобщението разбират, че ще учат онлайн на следващия ден (2 ноември, сряда) "поради спиране на водоподаването в целия комплекс на Кампус "Изток" (1-5 блок)". На 31-ви от ново съобщение разбират, че "поради неяснота относно продължителността на периода", в който водата в кампуса ще бъде спряна (първоначалната дата за плановия ремонт е изместена от 2-ри на 3 ноември), "за всеки случай деканското ръководство на ФФ предлага всички занятия от 2 до 4 ноември 2022 вкл. да бъдат провеждани онлайн".

Обявеният от "Софийска вода" ремонт засяга следната зона: ж.к. "Гео Милев", ул. "Христо Чернопеев" от бул. "Цариградско шосе" до ул. "Галилео Галилей", БАН - IV км, ул. "Акад. Георги Бончев", бл. 113, ул. "Галилео Галилей" от ул. "Николай Коперник" до ул. "Христо Чернопеев", ул. "Коста Лулчев".

Ремонтът ще е на спирателен кран и ще продължи от 9:30 до 21:30 ч на 3 ноември.

Кампусът на Софийския университет се намира на бул. "Цариградско шосе" 125 и включва блоковете 1, 2, 3 и 4, където се помещават Философският и Стопанският факултет на СУ.

Учудени, че заради еднодневен ремонт присъственото обучение се спира за три дни, потърсихме разяснение от отдела за връзки с обществеността на СУ. Оттам настояха да знаят откъде е информацията ни, след което заявиха, че тъй като днешният ден е неучебен заради Деня на народните будители, няма как да получим пълна информация. Предположиха, че една от причините можела да е планираното за утре раздаване на дипломи във Философския факултет.

Практиката да не се учи присъствено, въпреки че отдавна нивата на заболеваемост от коронавирус не налагат това, продължава - показа проверка на OFFNews. Тя не е на ниво университети, но определени преподаватели предпочитат по различни причини да провеждат лекциите си онлайн, независимо че това не е най-добрият вариант за студентите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки