6 от отровените деца в Банско остават в болница

OFFNews 01 юни 2014 в 13:51 3022 0

6 деца остават в болницата в Разлог.

6 от деца, приети със симптоми на хранително отравяне тази сутрин в болницата в Разлог, остават на лечение в инфекциозното отделение, съобщи Нова телевизия. Състоянието им е стабилно.

Тази сутрин единадесет (първата информация беше за 10) деца бяха приети в МБАЛ-Разлог със симптоми на хранително отравяне. Те са били на зелено училище в хотел "Божур" в Банско.

По-късно днес още 4-5 деца са прегледани в Спешения център в Разлог пак със сходни оплаквания, но са освободени. Към 12 часа на обяд 5 от настанените в болница деца са изписани, на лечение остават още шест.

Групата е от 145-то ОУ-София, пристигнали са на "зелено училище" в Банско на 30 май - петък. Тя се състои от 64 деца на 9-годишна възраст.

"Децата са дехидратирани, със симптоми на хранително отравяне - повръщане, при някои от децата - разстройство, но каква е причината ще стане ясно едва след като излязат резултатите", каза директорът на болницата в Разлог д-р Божидар Велев.

Учителката Катя Христова обаче смята, че може да става въпрос за вирус.

Според нея условията в хотела и държанието на персонала са отлични. След като започнали оплакванията тази сутрин на децата в кухнята им препекли филийки хляб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови