Близо 200 руснаци заминаха от София с хуманитарния полет за Москва

OFFNews 03 март 2022 в 17:51 4934 1

Хуманитарният полет от София до Москва с близо 200 руски граждани, повечето блокирани у нас туристи, излетя от терминал 2 на столичното летище в предварително обявения час.

Планираното кацане на летище "Шереметиево" в руската столица е 17.10 ч. местно време. Полетът стана възможен, след като държавата ни даде съгласие за това. Повечето от пътниците отказаха коментар пред медиите за случващото се в Украйна. Пред БНР все пак някои заявиха:

"Казвам се Лариса и съм от Русия. Не ми харесва това, което се случва. Дойдох на 16-и миналия месец на почивка. Сега съм тук, за да се кача на този полет".

"От туроператорската фирма ни казаха, че има места и можем да заминем. Карахме ски, както се вижда от багажа ни. Чувствам се както се чувстват всички нормални хора при тези обстоятелства".

"Да, бяхме приятели, но се получава така, че вече няма да бъдем. Аз не заминавам. Имах гост и той ще отпътува. Става дума за бащата на съпругата ми. Всъщност беше планирано. Той беше на почивка при нас и дойде време да си заминава. Напълно против войната съм. Смятам, че е глупаво да се води. Това, което Путин направи, не е правилно. Надявам се всичко това да свърши скоро".

Службите на Европейската комисия са информирани за предприетите от България действия и за предоставеното по изключение оперативно разрешение от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ за извършване на хуманитарния полет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови