''Фритьоф Нансен'' става двупосочен, някои шофьори вече се объркаха от маркировката

Днес Националният таксиметров синдикат протестира срещу закриването на стоянки по булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий"

Ружа Райчева 14 май 2024 в 17:55 13975 1

Кръстовището на столичните булеварди

Снимка Ружа Райчева - OFFNews

Кръстовището на столичните булеварди "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий"

Националният таксиметров синдикат протестира в София срещу промените в движението по булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" и закриването на стоянките. Междувременно маркировката по бул. "Фритьоф Нансен", който скоро ще стане двупосочен, вече обърка някои от шофьорите в столицата.

Протестната демонстрация на таксиметровите шофьори започна по обяд пред Национален стадион "Васил Левски". Оттам те се предвижиха с колите си до сградата на Столична община на ул. "Московска".

Снимка: Фейсбук/Забелязано в София

Протестиращите обикаляха сградата с автомобилите си с обещание да не нарушават правилата за движение по пътищата.

Синдикалистите казват, че таксиметровата инфрастукрура в центъра на столицата е практически унищожена заради промените в движението, наложени от Столична община. По думите им е трудно да обслужват клиенти в района поради невъзможността да спират временно по централните столични булеварди "Витоша" и "Патриарх Евтимий".

В близките дни предстои да бъде пуснато и двупосочно движение по бул. "Фритьоф Нансен", което предизвика допълнително недоволствие и сред живеещите в района. Потребители на социалните мрежи споделиха видеоклипове как някои шофьори вече използват насрещната пътна лента, заради което се стига до словесни сблъсъци и напрежение.

Видео на един от подобните случаи можете да видите тук.

Абонирайте се за канала на OFFNews в YouTube!

Ружа Райчева

Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. с отличие. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови