Гледайте 'Мъртвият викинг' тази вечер по Viasat History (видео)

OFFNews 24 април 2018 в 00:19 5114 0

Снимка Viasat History

"Мъртвият викинг"

Тази вечер, от 21:00, телевизионният канал Viasat History ще излъчи нов епизод от поредицата „Мъртвият викинг“.

В новата поредица водещият археолог Тим Съдърланд пътува до Скандинавия, Естония, Великобритания, за да открие нови интересни факти за света на т.нар. "мъже от Севера" - викингите. Какво може да ни разкрие анализът на откритите скелети на викинги? Каква е истината за свирепите нападения на места като светия остров Линдисфарн? Какво може да се научи от начина на живот и смърт на викингите? Какво ни казват новооткритите оръжия, артефакти и отдавна изгубени кораби?

Пътешествията на Тим му позволяват да се запознае с водещи експерти и историци, които му проправят път през последните открития и теории и обясняват как светът на викингите продължава да разкрива тайните си с помощта на специално заснети възстановки и графични илюстрации.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови