Голямото изнасяне от София продължава

OFFNews 01 май 2014 в 09:34 2377 1

Засилен трафик и днес на изходите на София.

Голямото изнасяне от София с коли и автобуси продължава и днес, рано сутринта имаше засилено движение на Орлов мост, защото много автобуси тръгваха от паркинга пред стадион "Васел Левски".

За предстоящите 6 почивни дни – от 1 май до 6 май – Гергьовден, ще има по две ленти за движение в посока София – Пловдив и София - Варна - при виадуктите на 67-ми километър от „Тракия“ и при „Бебреш“ – 30-ти км от АМ „Хемус“.

Движението на ТИР-ове ще бъде ограничено днес от 10 ч. до 19 ч. по "Тракия". Те няма да минават по виадукта, а ще бъдат пренасочвани по маршрута: пътен възел „Мухово“ през Мирово, Костенец, Белово и Пазарджик. 

За връщането няма да бъдат осигурени две лени по магистрала "Тракия" към София, защото виадукта на 67-ми километър в тази посока не може да поеме такова натоварване, обясниха от Агенция "Пъта инфраструктура".

При необходимост движението ще бъде пренасочвано по осигурения кратък обход на виадукта – от пътен възел „Церово“ - село Церово – временна пътна връзка към АМ „Тракия“. Приблизителната дължина на този обходен път е около 5 км.

Движението на тежкотоварните превозни средства при 67-ми километър в посока от Бургас към София е ограничено от миналата година. То се пренасочва по обходен маршрут. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews