Горещата вълна обхваща още повече области

OFFNews 28 август 2023 в 06:30 2133 0

Гореща вълна обхваща почти цялата страна. По-прохладно ще е край морето.

Снимка БГНЕС

Гореща вълна обхваща почти цялата страна. По-прохладно ще е край морето.

Горещата вълна ще обхване повече български области днес в сравнение с вчера. Жълт код за потенциално опасно време заради високи температури е обявен от НИМХ за 21 от 28-те области при 14 вчера. Изключени са единствено морските Добрич, Варна и Бургас, както и Смолян, София град, София област и Перник.

Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

В сутрешните часове на отделни места в източните райони ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток.

Максималните температури ще са между 34° и 39°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 34°.

В планините ще е предимно слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 21°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 28° и 32°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 47 мин. и залязва в 20 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 19 мин. Луната в София залязва в 2 ч. и 44 мин. и изгрява в 19 ч. и 00 мин. Фаза на луната: четири дни преди новолуние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!