Какво се случи в училището, където дядо на ученичка влезе с брадва

OFFNews 16 февруари 2024 в 10:03 1449 1

Брадва

Снимка GettyImages

Родители на ученици от спортното училище "Ген. Владимир Стойчев" в София, където преди дни мъж влезе с брадва, разказват как децата им системно са тормозени от директора, съобщава bTV.

На 14 февруари дядо на възпитаничка на спортното училище се опита да се саморазправи с неин съученик, като извади брадва.

Конфликтът започнал по време на междучасие между момиче и момчето от 7-ми и 8-ми клас. Момичето било ударено. След случилото се нейни роднини се опитали да се саморазправят с момчето. Дядото на момичето носил скрита брадва. Персоналът на училището обаче реагирал светкавично и заместващата директора успяла да отнеме оръжието.

Дядото на момчето Здравко Вецев отрича пред bTV неговият внук да е посегнал първи на момичето. По думите му внукът му  излиза случайно и вижда, че това момиче бие негов съученик. Намесва се и ги разтървава, а в този момент тя се нахвърля и започва да му дере лицето. Извадено е медицинско.

"Той я хваща за косата и тя влиза вътре. В следващия момент той отива да ѝ се извини, но тя му скача и започва да го бие. Мартин през това време излиза и тя се обажда на родителите си и те идват с брадва. Как са се качили не знам, с карти се влиза, и отиват при директора, викат и внука ми. Дядото и бащата скачат върху Мартин, за да го бият и единият вади секирата. Мартин понеже е джудист му хваща ръката и секирата пада, а директорката я взима и я заключва", разказва Вецев.

Той добавя, че Мартин е споделил на класната си за инцидента, но всички обвиняват него - училището, дори министерството, без да са говорили с децата.

Друг родител на ученик в спортното училище казва на свой ред, че децата са тормозени психически и физически от директора.

"От миналата година сме подавали сигнали, защото виждате как ескалират. Всичко опира до директора, който тормози децата. Той ги обижда, ние разполагаме с аудиозапис от дирекцията. Цитирам: "Ще ви размажа, олигофрени, ще ви наритам", казва родителят.

Директорът веднъж е бил дисциплинарно уволнен, но съдът го върнал на трета инстанция. Към днешна дата той бил отстранен от поста на директор, но всеки ден присъствал в училището.

От Агенция закрила на детето са заявили, че са проведени две анкети от страна на родителите и от страна на децата. Резултатите от тях все още не са готови.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

16.02 2024 в 11:43

И Олигофрени да са, не е това държанието на директор.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки