Метрото до Бизнес парка тръгва днес

OFFNews 08 май 2015 в 07:02 15246 8

Метрото до Бизнес парка в "Младост" 4 тръгва днес. 

Новият лъч е с дължина 3 км. Три са и новите спирки: "Александър Малинов", "Акад. Александър Теодоров - Балан" и "Бизнес парк".

Проектът за построяването на тези 3 нови метростанции възлиза на 44 млн. евро или малко под 15 млн. евро на километър.

Прогнозите са, че този участък ще се използва от 42 000 пътници всекидневно. 

На спирка "Бизнес парк" ще има и паркинг за 120 коли. Той е готов и остават съвсем малко и довършителни дейности като маркировката, обясни изпълнителният директор на "Метрополитен" инж. Братоев. Паркингът трябва да е завършен напълно на 20 май, а относно това дали ще бъде платен, или не все още няма информация.

Официалното откриване на новия лъч на метрото ще е днес от 11:00 часа на метростанция "Александър Малинов". На събитието освен кметът на столицата Йорданка Фандъкова се очаква да присъстват и президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов, зам.-председателят на Европейската комисия за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Новият участък на метрото ще бъде отворен за пътници след 14:00 часа, а всички, качили се от новите метросанции, ще пътуват безплатно.

Снимки от трите нови метростанции можете да видите тук. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки