Музей на пчелата отваря врати в София

OFFNews 03 април 2017 в 07:20 5945 2

Музей на пчелата отваря врати в София днес. Той се намира до "Музейко" (ул. "Иван Багрянов") и ще бъде открит в 9 ч. от кмета Йорданка Фандъкова, евродепутатката и председател на работната група по пчеларство в ЕП Мария Габриел, президентът на фондация "Америка за България" Нанси Шилър.

Проектът е на сдружение "Био град София".

Музеят представлява къщичка, построена във формата на първите кошери - от глина, с покрив с трева и цветя за пчелите. Вътре има наблюдателен кошер, снимки и информация. През прозорче всички посетители ще могат да видят живота на пчелите на живо и съвсем отблизо.

Финасиранено е от "Америка за България", общината е предоставила безвъзмездно терена.

Музеят на пчелата е част от кампания за опазване на пчелите и повишаване на общата култура за тях. Той беше завършен през месец декември 2016 година и ще заработи от днес, 3 април. Работното време ще бъде от 16:30 до 19 ч. всеки ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12165

2

meta11

03.04 2017 в 11:35

Това на снимката прилича на външен WC. Фъндъкова вероятно го е открила с голяма гордост. А що се отнася до пчелите,много скоро, ще останат само в музеите, и то на картинка.

42249

1

Denis Rizanov

03.04 2017 в 10:39

Не изкривявайте представата на децата за заобикалящия ги свят бе идиоти!
Музей на пчелата в ценвтъра на един от най-зъмрсените и запрашени градове на Еврпопа!? Само тъпо шорошорасти и евролиберасти и най-обикновени пропаднялаци могат да родят тази идиотска идея!
Който иска детето му да научи нещо за пчелите го води на пчелин. В 50км околовръст на София има 4 големи.
Скоро време да очакваме музей на храните, в който ще се разказва надълго и на широко какво представляват доматите и какъв им е вкусът като са узрели...
сороспийски табиети.
дай 5лв да покажем на детето ти картинка на пчела и пита с мед. Ама само картинка.
либерастка му работа.
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша