Над 800 сигнала за паднали дървета и клони в София

OFFNews 26 ноември 2023 в 08:00 2542 3

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони заради лошото време в София, съобщи БНР.

Над 100 от сигналите вече са обработени, обясни Красимир Димитров, директор на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община. Екипите на дирекцията са на терен и брой обработват около 20 от сигналите. Голяма част от тях са в района на Симеоновско шосе, където има паднали дървета и клони.

Няма информация за закъсали автомобили или бедстващи хора в София въпреки обилния снеговалеж. От Столична община обясниха, че намаляването на снеговалежа сутринта и спирането му на места само може да благоприятства работата и към момента продължават да се отстраняват клони и дървета.

Около 10 сигнала пък са подадени за паднали клони и дървета в района на улица "Незабравка" в Борисовата градина близо до националния тенис център. Там също са изпратени екипи, които отстраняват падналите дървета, които препречват движението.

От Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението също съобщиха, че има подадени сигнали за паднали дървета и клони в различни части на цялата страна и в столицата.

От пожарната допълниха, че има няколко случая, в които са се намесвали при отстраняване на проблеми по електропреносната мрежа в страната. Това е станало в три случая. 

Екипите на главната дирекция подпомагат и други служби при премахване на опасни предмети или паднали камъни. Става въпрос за общо 107 сигнала, допълват още от пожарната и съобщават, че общо 193 са сигналите за различни произшествия през изминалото денонощие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

3

демотиватор

26.11 2023 в 09:34

Бикът страшно изненада белата крава, дет' имаше една приказка, а снегът и вятърът страшно изненадаха тея герои на капиталистическия труд, що требваше да почистват София- нема ги никакви.
Тъй че ще си стоя у къщи, както посъветваха по-долу.

2550

2

alfakentavur

26.11 2023 в 09:29

Е, не, аз ще ходя на кино. С метрото и 3 минути пеша. В този сняг, айде 4 минути да са :)

1005

1

ПР

26.11 2023 в 08:38

Тежък,мокър сняг върху дървета с неопадали листа.Тръгнах сутринта да излизам с колата и се отказах.Паднали клони и полу-дървета.Има и затрупани коли.Оставайте си вкъщи.