Нова Загора въведе вечерен час

OFFNews 17 март 2020 в 21:00 3499 0

Крути мерки срещу разпространението на COVID-19 предприе кметът на града Никола Грозев. Ако се съди от написаното на сайна на общината, те граничат с въвеждането на военно положение, а не предложеното от главния прокурор Иван Гешев за полувоенно положение.

Кметът въвежда от днес вечерен час от 19 час за малолетни и непълнолетни без придружител.

С оглед неспазване на ограниченията на струпване и движение на големи групи от хора се въвежда пропускателен режим на живущите в кв. „Шести“. Става въпрос за ромската махала в града. Контролът е възложен на РУ на МВР;

Жителите на кв. „Шести“ ще бъдат информирани за ограничителните режими в рамките на квартала с високоговорител и на майчин език.

Разпорежда се на всички домоуправители да предприемат действия за организиране на засилена дезинфекция на общите части на сградите.

Община Нова Загора призовава всички да проявят гражданска отговорност и да предупреждават компетентните органи за лица, пристигащи от определени за рискови държави. Сигнали могат да бъдат подавани на тел. 0457/6-27-11.

Апелира се и за разумна преценка на нуждите и спешността от извършване на административна услуга с оглед максимално ограничаване на движението и струпването на хора.

"Бъдете отговорни! Нека да ограничим контактите си, за да бъде скоро животът отново такъв, какъвто го познаваме", призовава Никола Грозев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки