Обявата за работа по председателството, която възмути мнозина

Мая Младенова 02 октомври 2017 в 16:22 16352 2

Обява за работа по българското председателство на ЕС породи много коментари в мрежата. Тя бе публикувана в популярен сайт за кариери и търси кандидати за позицията директор на дирекция "Подготовка и провеждане на председателството" към едноименното министерство срещу брутна месечна заплата от 670 лева.

Изискванията към кандидата са да има 7 години трудов стаж, да говори на добро ниво поне два чужди езика, да има поне магистърска степен и да познава добре работата с европейските институции и механизми.

Кой кандидат с подобна квалификация би приел временно работно място (председателството ни завършва на 30 юни 2018 г. - б.р.) срещу това заплащане, запитаха се мнозина. Появиха се и загрижени коментари, че толкова ключова за председателството ни позиция е вакантна и ще смени титуляра си в краткото време преди началото му.

Проучване на OFFNews показа, че фактите са малко по-различни. Поради учредяването на новото Министерство за българското председателство на Съвета на европейския съюз 2018 се налага хората, работещи по председателството, да имат статут на държавни служители. Това, от своя страна, поражда необходимостта от провеждане на конкурс. Посочената в обявата сума е минималната нормативно определена заплата за директор на дирекция. Максималната е 3720 лева. В същата обява, поместена на сайта на министерството, тези граници са коректно посочени.

Дирекцията в момента се оглавява от Яна Дочева. Много е вероятно е тя да запази позицията си и след конкурса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

03.10 2017 в 00:01

Лилето иска да намери някой будала дето да върши работа за поне трима човека ,че да може да назначи някой друг тюфлек на позиция да не прави нищо ама да цоца...

20699

1

Новак

02.10 2017 в 21:47

Да разбираме, че обявата е формална? Както и обществените поръчки около НДК.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки