Облачно с минимални температури между 5° и 10°, валежите се изместват на изток

OFFNews 18 април 2024 в 01:55 933 0

Дъжд в София

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Дъжд в София

Тази нощ валежната зона постепенно ще се премества на изток, на места в Централна и Източна България количествата ще са значителни, ще има и гръмотевични бури, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът и в източната половина от страната ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София – около 5°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

Днес облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове валежи все още ще има в Източна България, но бързо ще спрат. Около и след обяд на много места в югозападната половина от страната отново ще има валежи, по-значителни в Родопската област. Ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен северозападен вятър. С него ще продължи да прониква по-студен въздух. Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°, в София – около 13°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове все още ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър, до полунощ – от югозапад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки