Пълно единодушие в парламента: Пари за онкоболните ще има

Николаос Цитиридис 21 декември 2017 в 09:33 2618 2

Депутатите в Народното събрание официално свалиха т.нар. мораториум върху новите лекарства. С преразглеждане на бюджета на здравната каса за 2018-та народните представители дадоха зелена светлина през следващата година нуждаещите се от иновативни терапии да ги получат. 

Със 192 гласа "за" и 0 "против" и "въздържал се" депутатите постигнаха пълен консенсус. 

Формално предложението за промяна в бюджета на НЗОК дойде с вносители от всички парламентарно предствени партии.

"Има нещо, което ме безпокои. Подхождате към тази промяна не като осъзнаване на грешка, а като промяна, дошла под натиск. Мисля, че правилното отношение би било и няма страшно от това да се каже: "Да, направихме грешка. Ще я коригираме", каза от трибуната на НС лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Нека да няма политически заряд, който пак да ни противопостави", бяха думите на председателя на ПГ н ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Да не казваме, че е било взето еднолично решение от премиера, за да може да се направи нещо. Всички знаем, че има изтичане на средства в здравеопазването и че има корупция там, където се разходват най-много средства. Бяхме предприели подход, за да може със създаването на комисии по подзаконова нормативна уредба да създадем по-добър ред", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

21.12 2017 в 11:54

Изключително безмислен разговор, за време в което ви текат заплатите.

Я (то ясно, че няма как да се отървем от вашите мутри) вместо това си разритайте армиите от фактически законотворци и ги сменете поне половиината некадърници в оная другата сграда и да се прекрати тази практика на проба-грешка.

7447

1

MeduimShark

21.12 2017 в 11:08

Ммммм даааааааа ... Временно масите се опънаха срещу това сами да си купуват въженцата.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки