Пътниците в метрото са намалели с 1/3, 100 000 в подземната железница вчера

Столичният кмет призова хората да не се събират по парковете, въпреки хубавото време

OFFNews 18 март 2020 в 09:42 2591 0

Снимка Архив

С около от една трета са намалели пътуващите в метрото. Вчера те са били около 100 хиляди. В момента не се налага спиране на подземната железница. 

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по БНТ. В първия ден на безплатно паркиране в синята и зелената зона не е имало струпване на автомобили, уточни тя. 

Ситуацията в София е динамична. Изключително важно е всички да бъдем отговорни и да изпълняваме разпорежданията на Националния оперативен щаб. Особено важен въпрос е този с дисциплината и най-вече при хората, които са контактни и под карантина, предупреди Фандъкова. 

Мерките за противодействие на заразата с коронавирус в момента са достатъчно строги, но може да бъдат затегнати допълнително, ако се наложи, добави кметът на София. Тя призова хората да не се събират на групи по парковете въпреки хубавото време. 

Моля, родителите да не водят децата си на детските площадки, защото на тях се струпват много хора, каза още Фандъкова. 

За три дни 112 болни възрастни хора, които живеят сами, получиха храна и лекарства в домовете си. Услугата се извършва от общински служители със заявка на телефон 02 81 88 522 и 0879 811 403. За момента се справяме със собствени сили, без доброволци, за да предотвратим възможни измами.

В последните часове се разпространява информация за телефонни обаждания, в които се твърди, че общината събира пари за справяне с коронавируса. Това е телефонна измама. Столична община не събира пари и дарения с обаждания по телефона. Моля, гражданите да бъдат внимателни, предупреди Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки