Пликът с пари от Фонда за деца се оказа диск с резултати от изследвания

OFFNews 22 април 2016 в 18:25 14516 5

Пликът с пари, който според прокуратурата доказва, че бившият директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров е участвал в корупционни схеми, се оказа диск с резултати от изследвания.

Павел Александров беше арестуван в сряда заедно с още 7 служители на Фонда за лечение на деца, а в четвъртък на Александров бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група.

В рамките на разследването срещу Александров са използвани Специални разузнавателни средства.

Главното доказателство срещу Александров е видео, на което се вижда как лекар подава на Александров плик.

Оказва се обаче, че в предадения на Александров плик е имало диск с резултати от скенер, съобщи „Капитал“, а от OFFNews потвърдихме информацията чрез наши източници.

След спецакцията премиерът Бойко Борисов обяви, че сигналът за нередности във Фонда е получен преди месеци, но службите са работили толкова дълго, за да „избродират това, което правят“. Той увери, че събраните доказателства, ако са такива, каквито са му казали, ще издържат в специализирания съд.

Вчера арестуваните бяха освободени, като на петима от тях, сред които и Павел Александров бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12155

5

Ivo Marinov

23.04 2016 в 14:55

За такава злокобна фалшификация и то с ДЕЦА минимум министъра трябва да изхвърчи барабар със съответните шивачи от службите дето БРОДИРАТ вместо да търсят истински престъпници! А най добре цялото правителство и мнозинство в парламента, защото докато правят циркове с достойни и честни хора си приемат безобразните закони!

12060

3

Krum Georgiev

22.04 2016 в 20:14

Неам нерви..

77927

2

El Commandante

22.04 2016 в 19:18

E са ше ви избродират едно контра дело срещу България у Брюксел и айде готово.

Казах ви да не бързаме да се радваме на малко прасенце и на новоизлюпен борец срещу корупцията, че и в двата случая не се знае ква свиня ще излезе накрая.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки