Полицията в Пазарджик задържа дилър на нов вид синтетична дрога

OFFNews 10 юни 2017 в 17:59 2382 0

Полицията в Пазарджик е задържала дилър на синтетична дрога.

Операцията е проведена след няколкомесечно разследване след засечени множество млади мъже и жени с дози от т.нар. "синтетични канабиноиди" - сравнително нов вид наркотици за пазара на дрога в региона.

В хода на разследването полицията хванала дирите и на основния дилър. Криминалистите установили, че за разпространението на наркотика той е изградил мрежа от клиенти дилъри, чрез които, освен в областния град, е разширил влиянието си в Септември, Стрелча, селата Симеоновец, Семчиново, Мало Конаре и Динката. Работел при пълна конспиративност и с висока степен на предпазливост, посочиха от МВР.

39-годишният В.А., известен с прякора Вайдин, е задържан, след като автомобил, в който се е возил, шофиран от негов съсед, е спрян за проверка на пътя Пазарджик-Пловдив, в близост до разклона за село Говедаре.

При обиск у Вайдин са открити над 30 г от синтетичната дрога, достатъчни за изготвянето на между 300 и 500 дози за улично разпространение.

В.А. бил задържан първоначално за срок от 24 часа, а с постановление на прокуратурата срокът на ареста му е удължен с още 72 часа. По случая е образувано полицейско производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови