Половината от третия лъч на метрото е готов

OFFNews 25 ноември 2017 в 17:05 8920 1

Почти половината от третия лъч на метрото - 47 на сто, вече е готов. Тунелопробивната машина се подготвя за следващия участък, след като прокопа над 1,7 км от “Красно село” до бул. “България” и бул. “Ив. Гешов”.

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски провери строителството днес. 

До края на 2019 г. ще сме завършили първите 12 км от третия лъч от бул. “Владимир Вазов” до Околовръстния път при Горна Баня. Третият метродиаметър беше първият проект, одобрен за финансиране от Европейската комисия с подкрепата на държавата. 2018 г. ще бъде ключова за строителството на метрото. Машината в края на годината трябва да излезе на спирката при “Малък градски театър зад канала”. Близо 1 млрд. лв. е стойността на първите 12 км от третата линия на метрото, заедно с 20-те нови метровлака, отчете още Фандъкова. 

Да се иска оставка за всичко, звучи или несериозно, или политически, предизборната кампания вече започна, коментира Фандъкова планираният за утре протест под наслов "Данче слез". Той се организира в социалните мрежи за "цялостно творчество" на столичния кмет.

Ние ще продължим да си вършим работата, защото тя е за града и всичко, което правим, остава. След 2 г., а и когато нас няма да ни има на тези позиции, метрото ще превозва близо половин милион души", подчерта Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша