Пръскат срещу кърлежи в Южния парк и Борисовата градина

OFFNews 13 юни 2017 в 06:28 5709 0

Повторна битка с кърлежите ще води днес Столична община. Екипи ще пръскат срещу опасните паразити в Южния парк - 2 и 3 част, а утре е наред Борисовата градина. 

Първите годишни обработки срещу кърлежи и гризачи в столицата започнаха още през април. Тогава от общината предупредиха, че при получени сигнали от граждани за кърлежи, гризачи, бълхи и др. на общински терени към районните администрации, ще се маркират рисковите места и ще се подават на фирмата изпълнител за допълнителни третирания. 

От бум на кърлежи в Борисовата градина се оплакаха преди дни пред OFFNews столичани, които живеят в района и разхождат всяка сутрин кучетата си там. 

Според експертите дъждовното време благоприятства разпространението на гадинките, които нападат хора и животни. 

Днес стартира и годишната обработка срещу бълхи на територията на градините и парковете в столицата. Обработките ще се извършват рано сутрин до 10.00 часа.

Третираните терени ще се обозначават от изпълнителите предварително с табели с информация за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт, уточняват от Столична община. 

Контролът ще се осъществява от експерти на Столичната РЗИ. Пръскането ще продължи в различните паркове и градини в София до 21 юни включително по график. 

Обработките в междублоковите пространства ще бъдат съобразени с косенето на тревните площи и до скоро провежданите обработки там срещу кърлежи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови