Предлагат за награда младежите, спасили старец от горяща къща

ОFFNews 04 май 2015 в 13:41 2141 0

Трима от героите- Мартин, Марио и Божидар.

Четиримата младежи, които се хвърлиха в горяща къща и спасиха 93-годишния й собственик, ще бъдат предложени за награда, съобщи началникът на регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Гроздан Христов пред БНР.

На 1 май 19-годишният Мартин Миланов, 25-годишният Марио Симеонов, 23-годишният Божидар Терзийски и ученикът Янко Малинов видели, че къщата на 93-годишния Любен Гоцев гори и веднага се притекли на помощ. 

Марио видял пламъците от магистралата, Мартин от - дома си. Божидар видял пожара на връщане от работа. Тримата хукнали към къщата и успели да извадят възрастния мъж, преди той да се задуши от гъстия дим. След това позвънили на 112 за линейка и започнали да гасят огъня сами.

Благодарение на бързата им намеса таванът на къщата не се е срутил и тя ще може отново да се пригоди за живеене.

Очаква се след Гергьовден вътрешният министър Румяна Бъчварова да издаде заповед за награждаването им за проявената смелост. Кметът на Усойка Красимир Николов пък ще предложи младежите да бъдат наградени от общината в Бобошево. Хората от селото определят постъпката на младежите като "истински подвиг", защото те са рискували живота си, за да спасят възрастния мъж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови