Президентът за пострадалите от наводнението: 325 лв. помощ са недостатъчни

OFFNews - Бургас 31 октомври 2017 в 16:37 2951 0

Президентът Румен Радев се срещна с пострадали и с доброволци

Финансовата помощ за пострадалите от наводненията в област Бургас, която се отпуска по линия на държавата, е недостатъчна. Това коментира в региона президентът Румен Радев. Той пристигна на изненадваща визита в Бургаско, която не бе обявена предварително.

Първото село, което Радев посети бе бургаското Равнец. Именно от него започва и кариерата му като летец. Държавният глава се срещна с жители на селото, пострадали от наводнението преди седмица. Той посочи, че е получил уверение, че инфраструктурата ще бъде възстановена, но еднократната помощ, която се отпуска на пострадалите, в размер на 325 лв. е недостатъчна и трябва да се търсят допълнителни механизми.

Румен Радев похвали работата и на властите, и на доброволците, за отстраняване на щетите от бедствието. Дейността на кризисните щабове е помогнала да няма повече жертви, посочи държавния глава при среща с пострадалите в Община Камено.

Ние все разследваме от бедствие на бедствие, което, между другото, се повтаря. Все търсим виновни, а последствията са едни и същи“, коментира Румен Радев.

При посещението на Радев в с. Ливада, Община Камено, стана известна и една по-нетрадиционна молба на пострадалите. Местните поискали баячка, която да им лее куршум, заради стреса, преживян от потопа.

В селото, президентът се срещна и с доброволци от Организацията за закрила на българските граждани и техни съмишленици, които помагат с почистването на селата, организираха и дарителска акция за нуждаещите се.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика