Разширяват периметъра на блокадата в Банско

OFFNews 20 март 2020 в 09:43 3653 1

Снимка БГНЕС

Периметърът на блокадата в Банско е разширен, жителите на града нямат право да се приберат, ако не са го направили предишния ден, предаде БГНЕС.

Вече и в община Белица има вечерен час, а около 130 души са под карантина, защото са работили в Банско, съобщава Нова телевизия.

Влизането и излизането в Банско е забранено за 14 дни, считано от 18 март.

От общината съобщиха, че за блокираните хора от Пловдив има предвидени жилища, но самите те са отказали и искат да се приберат.

В община Белица вече има вечерен час, а около 130 души са под карантина, защото са работили в Банско.

Вече трети ден Банско е под карантина, след като бяха установени случаи на заболели от коронавирус. За заразен с коронавирус в курорта се заговори, след като беше потвърдена положителната проба на 9-годишно момче с английско гражданство. Семейството бе поставено под карантина в къщата, която наело за почивката си, а след въведените извънредни мерки в зимния курорт всички туристи бяха евакуирани, с изключение на английска група туристи. Тя беше поставена под карантина в столичен хотел до напускането на страната. 

Във времето на карантина в Банско са въведени строги мерки. Само по един човек от семейство може да отиде до хранителен магазин, аптека, бензиностанция или банкова институция. Заради опитите да се наруши карантината около целия град е засилено присъствието на полицията и на жандармерията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

1

aviatora

20.03 2020 в 09:52

“У нас положението с Covid-19 е най-зле! Вирусът е мутирал жестоко и освен на хора, налита и на пари. Изял е 5,5 милиарда от бюджета за една седмица.