Зимата наближава, а здравословното хранене е от изключителна важност за здравето на децата.
По този повод Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България организира дискусия за здравословното хранене на подрастващите през предстоящия зимен сезон.
На дискусията присъстваха водещи специалисти и диатолози в областта на детското хранене. Експертите подчертаха, че най-често в детския организъм през зимата липсват витамини и минерали, което намалява имунитета и го правят податлив на вируси и настинки.
Недостигът на някои хранителни вещества в студените дни може да наруши цялостното развитие на подрастващите и да повлияе сериозно както на растежа, така и на нервно-психическото и половото им развитие.
Членове на съюза предлагат продукти, подготвени специално за подрастващи и създадени за нуждите на организъм в растеж, който тепърва укрепва и се развива.
„Организмите ни са адаптирани най-вече към храната, създадена от плодове, зеленчуци и билки, които се отглеждат на нашите ширини и в нашите климатични условия. Консервираните, изсушени или замразени храни дават онези добри възможности в зимните месеци, които да компенсират недостига на важни витамини и минерали за здравето на подрастващите“, подчерта още Антоанета Божинова, изпълнителен директор на съюза.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Джендо Джедев
Роберт Фицо е в критично състояние, МВР мининистърът обвини омразата в социалните мрежи за атаката
Джендо Джедев
Преподаватели и студенти масово не знаят за протеста на университетите
Джендо Джедев
Радев към ректорите: Апелът Ви в тоналността на кресчендо и пицикато ще бъде разбран от политиците
БотоксПутю
Роберт Фицо е в критично състояние, МВР мининистърът обвини омразата в социалните мрежи за атаката