Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Само 136 км, за да откриеш, че имаш Лъвско сърце

OFFNews 19 юли 2016 в 22:45 3882 0

3 км плуване, 115 км колоездене, 18 км бягане. Това ще е задачата пред участниците в ултра крос триатлона "Лъвско сърце", който ще се състои на 3-4 септември тази година в Приморско.

Подобни състезания са свръх силите дори на много атлети. Магията обаче не е само в изминатото разстояние, а и в реалния път.

Трасето на изключително тежкото състезание, в което и само да завършиш е победа, започва в залива "Перла", където е плуването, минава през "Пътя на Коня" в Странджа планина, но не с четири копита, а с колела, и завършва с бягане - 18 км - през уникалния природен резерват "Ропотамо". Общо 12,5 контролни часа.

Наградният фонд е 5000 лв, разделящи се между първите петима. И да откриеш своето лъвско сърце, разбира се.

Регистрацията за ултратриатлона "Лъвско сърце" е вече отворена. Всеки желаещ може да се регистрира на сайта lionheart.bg.

Ето и маршрута на триатлона:

Идеологът и един от организаторите на първото от този тип спортно събитие за България е Филип Шавов.

"Въпреки, че има състезателен характер, Лъвско сърце е нещо повече. Състезателите ще трябва първо да победят себе си. Ще си трябва лъвско сърце. Това всъщност е взаимодействие на ритъм – дишане – мисъл поотделно и заедно. Обръщаме се към тези, които ще спрат да помогнат на атлет в беда. Търсим хората, които не се отказват, когато не могат повече. Каним супер хората да се присъединят към новата история на Странджа планина. Този край окриля човека с мистичния си горски дух", казва Шавов, цитиран от Клуб Z.

Повече информация за ултра крос триатлона и организаторите на състезанието можете да получите на сайта на "Лъвско сърце"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews