СДВР отчете спад на престъпленията

Offnews 10 септември 2014 в 16:37 2927 1

Столичната дирекция на МВР отчете спад на регистрираните и увеличение на разкритите престъпления.

На пресконференция новият директор на СДВР Младен Маринов каза, че най-голям дял на престъпленията е отчетен при кражбите – 62,4%. Най-често сигнали за този вид престъпления са били подавани от кварталите „Младост”, „Полигона”, „Дружба”, „Люлин”, „Банишора” и района на МОЛ „Сердика”.

„Имаме проблеми с незаконно пребиваващи чужденци, като отчитаме ръст при задържането на нови лица. Те биват разпитвани за това как са успели да пресекат границата и съответно информацията е изпращана към колегите по граничните постове, където да вземат мерки”, каза още началникът на СДВР.

Полицията в София отчита спад при кражбата на автомобили. Делът на този тип престъпления е едва 7,2% от всички регистрирани престъпления. В същото време разкриваемостта на кражбите на автомобили се е повишила.

През годината в София е имало 11 убийства, като 9 от тях са разкрити.

Най-опасните места в София, на които софиянци рискуват да бъдат ограбени са в района на Централна гара и кварталите „Младост” - 1А „Люлин” 8-ма и 10-та част и в „Дружба”- 1. По-голяма вероятност собственик да се прости с автомобила си има в кварталите „Студентски град”, „Дървеница”, „Овча купел”, „Гоце Делчев”, „Стрелбище”, „Дружба” , „Младост”, „Света Тройца” и „Банишора”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови