Синдикати и работодатели подготвят протест за цената на тока

OFFNews 16 януари 2018 в 09:26 2729 0

Синдикати и работодатели подготвят протест за цената на тока

Национален протест срещу спекулативното увеличение на цената на тока подготвят най-големите работодателски организации у нас и синдикати у нас. 

Решението е взето на 15 януари на работна среща между ръководителите на КНСБ, КТ "Подкрепа", Асоциацията  на индустриалния капитал (АИК), Българската стопанска камара (БСК), Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България (КРИБ) и Българската търговско-промишлена палата.

В позицията им се посочва, че те потвърждават изразената от тях на 16 декември 2017 г. позиция за това, че пазарът на електроенергия у нас е непрозрачен. За това са координирани съвместни действия във връзка със "спекулативното увеличение на цената на електроенергията". 

Организациите са се договорили:

Да подготвят съвместен пакет от мерки, които компетентните институции следва да предприемат в сферата на енергетиката, особено по въпроси от изключително значение за цялото общество.

Да стартират подготовка на национален протест, след решение на управителните органи на шестте организации. Датата на протеста ще бъде определена допълнително, като тя ще е след анонсирания вот на недоверие, за да не се спекулира с обективните искания на организаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки