Скандал при пристигането на евродепутата Клеър Дейли в Поморие

OFFNews 16 октомври 2020 в 18:58 9892 4

Ирландският евродепутат Клеър Дейли пристигна сутринта в Поморие за среща с ирландски собственици на апартаменти и представители на различни институции в апарткомплекса "Сънсет Ризорт", съобщи бТВ.

"Аз съм представител на избирателен район в Дъблин, от където са и собствениците, които имат проблем с комплекса. Беше ми казано, че ще е частна среща, за да разрешим техните проблеми", заяви Дейли. 

Видимо раздразнена от присъствието на журналистите, евродепутатът напусна срещата, преди да е започнала. 

"Ще се върна обратно, когато медиите си тръгнат", категорична бе тя. 

Ирландските собственици са 80 от общо 1000 и отказват да плащат за такса поддръжка на общите части в комплекса от години. 

В Резолюцията за България, която бе приета от Европейския парламент по инициатива на Дейли, случаят с Поморие бе включен като пример за неспазване на върховенството на закона. 

Кметът на Поморие Иван Алексиев я обвини в конфликт на интереси. Още с влизането на Дейли Алексиев нападна с думите: "Вие искате с политически цели да решите един частен спор, което е недопустимо за политик от висша класа като вас". 

Той попита Дейли дали ще се извини на Поморие за това, че е вкарала този "грозен текст в Резолюцията".

"Нямам никакъв частен интерес за нищо в България. Аз съм тук, за да разреша тези проблеми, които са продължавали години наред", обясни ирландският евродепутат.

"Искат индивидуални партиди. Комплексът е строен с разрешително, което е издадено преди 2004 г. и това е причината да е изградена централна инфраструктура. Това е и причината да не е толкова лесно технически партидите да се отделят", обясни Николай Павлов, управител на комплекса. 

"Ако не плащаш тази такса - нямаш вода и ток. За това съм тук, защото основни човешки права са нарушени. 3000 евро е таксата на година", каза Дейли. 

Смятаме, че таксите са прекалено високи - 15 евро на кв. м. Дори по време на пандемията нямаме ток и вода да измием, заяви Джери Мълви, собственик на апартамент. 

"Не съм от никоя партия, но без Клеър Дейли щяхме да бъдем изгубени. Тя повдигна въпроса с корупцията, която се случва тук", допълни Катрин Райли, собственик на апартамент. 

Клеър Дейли ще участва в антиправителствения протест утре.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

4

AnderXale07

16.10 2020 в 21:09

250 евро такса за ток за обща част няма никъде по света!!!!!!!! В нашата къща в провинцията, живеем две семейства. Моето и на чичо ми. Общо през зимата сметката за ток и вода не надвишава 250 ЛЕВА. А тея искат за коридора 250 евро. Живял съм в Лондон четири години. Наемите там са безбожни, ама сметка за ток, газ и вода, толкова голяма, не съм видял!!!

4005

3

AnderXale07

16.10 2020 в 21:00

А глоба за това недуразомение наречено гробаджийски кмет ще има ли, че не носи маската си правилно? Това да не е лигавник? На снимката тоя мръсен боклук е единственият, без правилно поставена маска.... Но, о, небеса, забравих, че всички гербаджии са богоподобни същества и ние простомъртните нямаме право да им държим сметка и да ги съдим. Те са там да защитават интересите на всевишния и раята трябва просто да мълчи и да изпълнява. В края на краищата ние крепостни селяни ли сме или какво?

10372

2

elbarbudo

16.10 2020 в 20:59

Ясно защо се е настървила женицата...

4005

1

AnderXale07

16.10 2020 в 20:55

Интерсно, че един политик взема отношение и плюе друг политик, че бил взел отношение по частна тема? В случая какъв точно се явява тоя гнусен гербаджия и чии интереси защитава? И къде точно е границата между обществен и частен интерес? Може ли някой да ми обясни каква тогава е ролята на посланиците и депутатите и те чии интереси защитават? Защо биват избирани от частни лица, ако нямат право да ги защитават?

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews