Спаси София алармира за по-тънка изолация на бъдеща детска поликлиника

Зам.-кметът Дончо Барбалов нареди строителите да работят само вътре в сградата, докато надзорът се произнесе

OFFNews 04 септември 2023 в 14:59 2198 0

Ремонт

Снимка Фейсбук на Дончо Барбалов

Сградата на общинската детска поликлиника на ул. “Пиротска” 117 се ремонтира по типичния герберски начин - крадливо и некачествено. В техническата спецификация на проекта е заложено и одобрено поставянето на стиропорена изолация (EPS F) с дебелина 8 см. От снимка обаче личи, че поставената изолация е с дебелина 5 см. 

Това съобщи Станислав Илиев от Спаси София, който е кандидат за кмет на район "Възраждане". "8 = 5 Математика на спестяването…", коментира във фейсбук и Борис Бонев. 

Освен злоупотреба с обществени средства, в случая говорим за нещо много по-сериозно - компромис със здравето на нашите деца, подчертава Илиев. И пита "районната администрация, която трябва да следи начина, по който се извършват ремонтите, защо не изпълнява контролната си функция?

Днес проверих на място работата на изпълнителите по реконструкцията на сградата, която ще се превърне в детска поликлиника. В проверката участваха и представители на община Възраждане, информира във фейсбук зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов. 

Имам забележки, които съм предал на строителите, но основното е технологията на поставяне на топлоизолация на фасадата. Разпоредих да се поискат становища от проектанта на сградата и надзора на обекта, като до тяхното получаване се работи само по вътрешността на сградата. На обекта беше и общинският съветник Борис Бонев, пише още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови