Студентско бягане в подкрепа на децата със Синдром на Даун

Бизнес клубът към Стопанския факултет на СУ организира Uni Run под мотото „Нека заедно покажем, че спортът е модерен сред младите!“

OFFNews 22 април 2024 в 14:28 726 0

студентско бягане

Снимка Бизнес клуб

Uni Run

Студентската организация ,,Бизнес клуб“ към Стопански факултет на Софийския университет ,,Св. Климент Охридски“ организира за втора година първото по рода си студентско бягане Uni Run в София под мотото „Нека заедно покажем, че спортът е модерен сред младите!“. Инициативата има и благотворителна цел - подкрепа за децата със Синдром на Даун.

Събитието ще се проведе на 27 април 2024 година от 9:00 до 14:00 часа в парк ,,Студентски“.

Uni Run се завръща с още по-голям мащаб и нова кауза, която обединява над 200 участници. Събитието е много повече от бягане, това е инициатива, обединяваща всички студенти и привърженици на здравословния начин на живот и подкрепящи социални каузи. Тази година ще обединим сили в едно – заедно да подпомогнем фондацията ,,Живот със Синдром на Даун“, събирайки средства за терапии на слънчевите деца, свързани с адаптирано плуване, музикотерапия, физиотерапия, арт занимания и тенис. Фондацията осигурява на 42 деца със синдром на Даун от Варна, София, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Ямбол напълно безплатно тези дейности, които са от изключително значение за децата, съобщават организаторите на събитието.

В състезание студенти и любители ще тестват себе си на дистанции от 6 километра или 12 километра. Входът за участие е на стойност 20 лева за 6 км и 30 лева за 12 км, като 40% от входната такса ще бъдат дарени на фондацията ,,Живот със Синдром на Даун“.

Тази година организаторите са включили нови елементи в програмата преди спортното събитие. Освен физическата активност, младите ентусиасти са подготвили и няколко лекции в университетите в София, фокусирани върху важността на здравословното хранене и активния начин на живот. Специални гост-лектори и известни личности от света на спорта и здравословното хранене ще споделят своите знания и опит, вдъхновявайки всички присъстващи да се грижат за своето здраве и да се движат повече.

В деня на бягането студентската организация е подготвила за участващите и вкусно здравословно хапване, приятна и зареждаща музика, игри и забавления, но и много нови запознанства и приятелства.

Повече за каузата, програмата и маршрута на събитието можете да откриете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки