Циганското лято продължава и днес

OFFNews 24 септември 2023 в 06:00 1029 0

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Днес минималните температури ще са между 15° и 20°, в София - 17°; максималните, в повечето места, ще са между 30° и 35°, в София - около 29°, но по-късно след обяд от запад ще започнат да се понижават, съобщиха от НИМХ. 

Над западната половина на страната, под влияние на приближаващ студен фронт, атмосферата ще е по-нестабилна. Над Западна България ще се развива купеста, главно след обяд и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. На отделни места в крайните северозападни райони има условия за локални интензивни явления, възможни са градушки.

Над източната половина от страната ще е предимно слънчево, сутринта на отделни места в крайните източни райони - с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, по-късно след обяд в северозападните райони временно ще се ориентира от северозапад.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще е с ниска облачност или мъгла. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 23°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде два бала.

В планините в Западна България облачността ще е значителна, предимно купеста, след обяд и купесто-дъждовна, и тогава на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В планините на изток ще бъде предимно слънчево и по-топло. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 19°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика