Топ урбанист от Дания ще работи за визията на зелена София

OFFNews 11 октомври 2016 в 14:05 3492 2

Кметът на София Йорданка Фандъкова покани световно известния датски архитект урбанист Ян Геел да консултира работата за изработване на дългосрочната визия за развитието на София в частта развитие на градски зелени пространства.

Това стана ясно днес на среща между кметът на София Йорданка Фандъкова и архитект Ян Геел в присъствието на главния архитект на София Здравко Здравков, председателите на постоянните комисии към Столичен общински съвет по устройство на територията и екология – Силвия Христова и Лорита Радева, съобщиха от Столична община. 

Архитект Геел е консултирал развитието на пешеходна зелена зона в Копенхаген. В последните 10 години работи за подобряване на градската среда за редица големи градове като Копенхаген, Лондон, Стокхолм, Сан Франциско и други. Книгата му „Градове за хората“ бе представена вчера в Софийската градска художествена галерия. 

Ян Геел заяви, че е налице желанието и волята на ръководството на София да има визия за града, с която да се подобрят условията на живот, така че да имаме не само исторически и древен град, но и да се създадат пространства за хората да се разхождат и радват на живота. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков