Три павилиона без проекти за ток от район Триадица, още 2 обекта - незаконно свързани в мрежата

Проверката, назначена от кмета Фандъкова, откри куп нарушения около кабела убиец

OFFNews 16 февруари 2021 в 08:53 5830 1

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Investor Media Group

Захранването с ток на два обекта на терена на болница "Св. Иван Рилски", е абсолютно незаконно. Още три павилиона на тротоара, поставени след процедури от район "Триадица", от районната администрация не са одобрени проекти за електрозахранване на обектите. 

Това показва проверката, наредена от кмета Йорданка Фандъкова след трагичния инцидент в неделя, при който оголен кабел уби 16 годишно момче. 

За павилионите в двора на болницата са сключени договори от ръководството на лечебното заведение през 2016 г. Документи за поставянето и въвеждането им в експлоатация не са установени. През 2018 г. това е констатирано от тогавашния кмет на район “Триадица” и Столична община чрез “Общински строителен контрол” започва процедура по премахването им като незаконни. Процедурата е върната в районната администрация за отстраняване на пропуски, където не е завършена, съобщиха от Столичната община.  

Трите обекта, които попадат в обхвата на тротоара, са поставени след процедури, проведени от район “Триадица”. И при трите са открити нарушения в разрешенията за поставяне, издадени от района в несъответствие с одобрените схеми. Към разрешенията за поставяне от районната администрация не са одобрени проекти за електрозахранване на обектите.

Проверката, възложена от кмета на София, продължава и днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

1

ivosav

16.02 2021 в 13:11

Пълна анархия и повсеместна корупция в държавата. Съболезнования за загиналото момче.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews