В мола с маска, във фитнеса - без. Отварят и детските кухни в София

OFFNews 18 май 2020 в 07:43 5567 1

Големите търговски центрове и фитнес залите отварят днес, започват работа и детските кухни в София. 

В моловете ще има отделни врати за вход и изход, ще има и стикери, които посочват къде трябва да се изчаква. В асансьорите не бива да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите ще се допускат до седем души на разстояние от 1,5 метра между тях.

Маските са задължителни във всички вътрешни пространства. Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти и спазването на нужната дистанция. За консумация на храна ще бъдат отворени само терасите. Дрехите и обувките ще може да се изпробват. Пробните и тоалетните ще се ползват през една.

Тренировките във фитнес залите ще се осъществяват при разстояние от 1,5 метра, маските няма да се носят от трениращите. Груповите занимания ще са разрешени за максимум 10 трениращи в залата. Уредите ще се дезинфекцират след всеки клиент. Душовете и баните ще могат да работят, но при строга хигиена. 

Детските кухни в София отварят при строги мерки за дезинфекция. Родителите ще могат да получават през деня храна за деца до 3-годишна възраст срещу заверените купони от 16 март. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови