Времето днес: Необичайно топло през нощта, жега през деня

За по-бурно море край Южното Черноморие предупреждава НИМХ

OFFNews 27 август 2023 в 00:30 2852 0

Идеално за разхлаждаща напитка на плажа ще е времето днес.

Снимка БГНЕС

Идеално за разхлаждаща напитка на плажа ще е времето днес.

Горещо време с предупреждение за потенциална опасност заради него ни очаква и днес. Дори през нощта в някои области ще е необичайно топло. Минималните температурите ще надхвърлят 20 градуса в Благоевградско, Русенско, Видинско, Плевенско, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Обичайните средни минимални температури за август у нас достигат, но не превишават 20 градуса.

Жълт код е обявен в централни, северни и южни области. Причината са високите температури, които се очаква да достигнат 38 градуса. Изключени са източните, София град, където максимумът на сянка ще е 33-34°, София област, Перник, Смолян, Кърджали. По Черноморието градусите ще до 27-29°. Температурата на морската вода е около 26°. 

Жълт код има и за морето край Бургас. Очаква се вълнението да достигне 3-4 бала. (4 бала се равняват на 1,25 м до 2,5 м.)

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

В сутрешните часове на места в източните райони ще има мъгла. След обяд временни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и югоизточните райони - временно умерен вятър с източна компонента.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд временни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България, но ще е почти без валежи. Ще духа предимно умерен вятър с източна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 46 мин. и залязва в 20 ч. и 9 мин.

Денят продължава 13 часа и 22 минути.

Луната в София залязва в 1 ч. и 34 мин. и изгрява в 18 ч. и 10 мин. Фаза на луната: три дни след първа четвърт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки