Времето рязко се влошава, чакат ни проливни дъждове и снежни виелици

OFFNews 24 ноември 2023 в 17:20 4120 0

Времето на 25.11.2023

Снимка НИМХ

Карта на опасните явления за 25.11.2023 г.

За опасно време предупреждават от НИМХ. Червен код за проливни дъждове и обилни снеговалежи е обявен за събота. Снежна покривка, силен северозападен вятър, виелици и навявания се очакват в 6 области на страната: Монтана, Враца, Велико Търново, Ловеч, Габрово и Русе.

Метеоролозите алармират за значителни валежи от дъжд, които бързо ще преминават в сняг в почти цялата страна. 

Средиземноморски циклон, преминаващ южно от България, ще донесе лошото време в почивните дни. Очаква се още тази нощ валежи от дъжд да обхват страната, а до сутринта в Западния Предбалкан и по високите полета от Западна България дъждът ще премине в сняг.

Минималните температури в събота ще бъдат между 8° и 13°, а в Северозападна България и Софийско: 2°-3°. Валежите ще продължат през целия ден, като на много места ще са значителни. След обяд със застудяването в Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покрива, а по проходите ще и има виелици. Ще духа и силен северозападен, в източната половина от страната - североизточен вятър.

През нощта срещу неделя валежите ще продължат, ще са значителни, като и в по-голямата част от Източна България дъждът ще премине в сняг. В Североизточна България ще духа бурен северен вятър, ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!