Ако БСП получи третия мандат, ще предложи служебният кабинет да остане редовен

OFFNews 11 август 2021 в 18:20 4024 0

Снимка Архив

Ако БСП получи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство ще предложи състава на служебния кабинет да остане редовен. Това заяви Стоян Мирчев от БСП в предаването "Лице в Лице" по bTV.

Той уточни, че ще бъдат водени разговори със служебните министри дали биха продължили да изпълняват дейността си като редовни, само ако третият мандат отиде при Левицата. 

Мирчев беше категоричен, че при връчването на третия мандат е необходимо париите, които искат промяна на модела, да проведат диалог, защото предизвикателствата пред държавата са много. Нарастващата инфлация, безработицата, овладяването на COVID кризата, протестите на медици и ресторантьори и повишаването на цената на тока са сред най-големите проблеми са решаване бързо, смята Мирчев. 

Според представителя на Столетницата партиите трябва да се обединят именно около 4-5 ключови приоритета. 

"Ние не сме една партия, различни сме, имаме различни виждания, но в такъв момент, когато искаш да "изчегърташ" или да премахнеш вредна система, трябва да видиш къде са допирните точки, за да направиш нещо добро", подчерта Мирчев. 

Той изрази надежда, че ИТН може да подкрепи правителство с третия мандат на БСП. Мирчев се аргументира, че след като Слави Трифонов изказа подкрепа за Румен Радев за втори президентски мандат, не би трябвало да има нещо против състава на неговото служебно правителство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

За личните карти с чип