''Ако имаше някакви вълшебни кодове, щяхме ли да дадем на Борисов 25%''

OFFNews 27 ноември 2022 в 10:24 4099 7

Кирил Петков на протеста срещу хартиените бюлетини

Снимка OFFNews/ Ружа Райчева

Кирил Петков на протеста срещу хартиените бюлетини

Това, което казах, е, че ние сме готови да подкрепим одит от експерти на кода преди и след изборите, за да получат сигурност и да махнат своето съмнение от машините. След това г-н Свиленски, според мен, използва лъжа. Дадох му втори шанс, но той отново повтори изказването си. Затова ще подам иск.

Това заяви пред bTV съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. В петък по време 15-часовите дебати за промени в Изборния кодекс (ИК) зам.-председателят на БСП Георги Свиленски обяви, че Кирил Петков е отишъл при него и му е казал: "Оттеглете закона за ИК и ще ви дам кодовете на машините."

"Аз казах: "одит върху кодовете". Аз никога не съм ги виждал. Абсолютно безумно е да съм го казвал – такава инсинуация. Гледах г-н Борисов. Идеята, че някой има "тайните кодове". Ние сме втора сила. Нашите най-близки партньори са шеста сила. Ако имаше някакви вълшебни кодове, щяхме ли да дадем на г-н Борисов 25%?", попита бившият министър-председател. 

Петков обясни, че множество пъти е говорил със Свиленски и лидерът на БСП Корнелия Нинова по тази тема. "Нека подкрепят промяната в ИК за одит", призова ги той и добави, че "БСП са на вододел и имат уикенда да решат". 

"Когато се съберат БСП, ДПС, ГЕРБ на фона на абсолютно доказани манипулации на предишните избори - това са реални факти и те просто искат да продължат тази система. Има видео как бивш техен кмет на Пловдив (бел.ред. Иван Тотев) казва как няма достатъчно невалидни бюлетини. Те искат да продължат с тази измама", заяви Кирил Петков. 

По думите му ги е страх, защото за 60 дни са показали пълна немощ за правене на правителство и за съставяне на програма. "Единственият начин, по който могат да си гарантират някаква позиция на следващите избори, е да прокарат хартиената бюлетина. Сега искат да всеят съмнения, че машините също са толкова несигурни, както хартиените бюлетини", заяви той. 

Таксиметровият шофьор напът за студиото ми каза: "Дръж се момче, всички са срещу вас, но ще издържите!", каза още Кирил Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2070

9

НЕМА ТАКЪФ

28.11 2022 в 08:00

АКО НЕ МАНИПУЛИРАХА , ЩЯХА ДА СА НА КАНТАР С НИНАЧКА ! МОШЕНИЦИ !

1020

8

PlamenIv54

27.11 2022 в 16:44

А баджанакът на пРезидента Свиленски марширува в крак с банкянското светило. Изобщо не очквах, че ниновиста Свиленски ще запее в тон с Борисов. Надценил съм го. Казват, че глупостта е заразна. Баджанакът е фатално инфектиран.

22548

3

dolivo

27.11 2022 в 10:57

не само са неудобни ПП, в гъзенцата им бъркат с 200, затова вият така Герб, Дпс, а Бсп се лутат

8053

2

DARTH VADER

27.11 2022 в 10:53

КОЛКОТО И ДА СА ОБРАЗОВАНИ И ПРОГРЕСИВНИ КИРО И АСЕН,ЕДВА ЛИ ИМА ОБЕКТИВНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ДОКАРАТ РАЯ ...

НО АКО БОРИСОВ И СТАРИТЕ МАЙМУНИ УПРАВЛЯВАТ,ТО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ДОКАРАТ АДА...

5827

1

pisnamiotmutri

27.11 2022 в 10:49

Петков нито има хора в ЦИК нито организира изборите. Организира ги служебно правителство ако сте забравили. Също така Възраждане станаха много по-влиятелни, а ГЕРБ първи.

Ясно се вижда, че целта тук е, чрез внушения всеки ден да се сваля доверието в ПП. Те са неудобни за БСП, ДПС и ГЕРБ - хартиената коалиция.
 
X

Да помогнем на украинските деца!