Алиосман Имамов стана зам.-председател на НС

Нели Чолашка 12 ноември 2013 в 10:55 4442 10

Алиосман Имамов, зам.-председател на парламента.
Алиосман Имамов, зам.-председател на парламента.

 

Алиосман Имамов от ДПС беше избран за зам.-председател на парламента на мястото на напусналия народното събрание и политиката Христо Бисеров без дискусия преди гласуването.

"За" кандидатурата му гласуваха 114 депутати от БСП и ДПС. "Атака" гласува против, но в началото на заседанието осигури кворум и на практика помогна за избора на Имамов.

Дебат нямаше, защото от ГЕРБ се забавиха да поискат думата и председателят Михаил Миков обяви, че няма желаещи за изказване.

След гласуването от името на ГЕРБ се изказа "тежката артилерия" на партията - Десислава Атанасова, която предупреди ДПС, че няма как да избяга отговор на въпросите около оставката на Христо Бисеров.

„Не очаквахме, че театърът, който се разиграва няколко дни, ще продължи и днес. След като управляващата коалиция отхвърли българското общество да знае кой се избира, кой се освобождава, кой заема най-високата трибуна в парламентарната република, кой къде се намира, отхвърлиха не само публичността за това, но и възможността да се състои дебат”, обяви Атанасова.

Депутатите избраха и Четин Казак от ДПС за председател на правната комисия отново на мястото на напусналия Бисеров.

В кулоарите на парламента Волен Сидеров, който пак осигури кворум, обяви, че Имамов е избран за зам.-председател благодарение на ГЕРБ.

Очевидно има съглашение между ГЕРБ и ДПС, тъй като отсъствието на няколко души от ГЕРБ, а както и гласуването „въздържал се” на 6 души от тях в залата всъщност позволи Алиосман Имамов да бъде избран за зам.-председател, обясни националистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки