Асен Василев очаква успешна ротация и до трима сменени министри

OFFNews 06 март 2024 в 15:42 2058 1

Снимка БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

Асен Василев - министър на финансите

"Моите лични очаквания са за съвсем малки смени в кабинета. Няма квоти", каза финансовият министър и съпредседател на ПП-ДБ Асен Василев пред журналисти. 

По думите му ще има "максимум две-три" рокади в Министерския съвет, защото нямало време за дълги преговори.

Изказването му идва на фона на гласуваната днес с пълно мнозинство оставка на кабинета "Денков" и все още незапочналите преговори за кабинет с ГЕРБ-СДС. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи персонални критики към Василев и даде заявка, че партията му дава последен шанс на партньорите от ПП-ДБ. Днес съпредседателят на ПП-ДБ заяви, че няма притеснения за поста си:

"Министерството на финансите си е изпълнило абсолютно всички мерки, които са заложени в програмата. Единствената неизпълнена мярка е второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост, но е, защото от февруари месец отлежават пътната карта и правилата за избор на антикорупционната комисия. Парламентът трябва да ги гласува, за да можем да приключим процеса по второто плащане."

Василев съобщи, че преговорите ще започнат този уикенд:

„С Мария Габриел имаме насрочени разговори за петък, събота и неделя. Надяваме се да успеем в този порядък да постигнем съгласие.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!