Атанасов поиска ''обединени евроатлантически сили'', за да не потекат руските потоци

Йорданка Веселинова 09 март 2024 в 11:30 1901 0

Атанас Атанасов

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Атанас Атанасов - лидер на ДСБ

"България има нужда от своите обединени евроатлантически сили", каза съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ Атанас Атанасов по време на Третата национална конференция на "Да, България".

Атанасов бе първият гост, който взе думата на форума на партията на Христо Иванов. Изказването му идва часове преди преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство. Двете коалиции имат броени дни да решат дали сглобката ще стане коалиция, или прогнозата на Бойко Борисов за нови избори ще се сбъдне. В понеделник и вторник предстоят консултациите при президента Радев, като очакванията са той да връчи първия мандат на ГЕРБ още в сряда.

От призива на Атанасов стана ясно, че той държи да има общ кабинет с ГЕРБ-СДС. Той добави, че винаги, когато демократичните сили са били съединени, тогава България върви напред.

"Когато сме били разединени, тогава тъмните сили са ни дърпали към азиатския деспотизъм", каза той.

Атанасов изтъкна, че България има нужда от обединени евроатлантически сили, защото в противен случай ще потекат отново руските потоци.

"Ние трябва да подходим мъдро, за да можем да водим българската държава по правилния път."

В речта си Атанасов призова за по-голямо демократично обединение и изработване на органи за колективно вземане на общи решения.

"Ние в нашата коалиция, и на първо място в "Демократична България", трябва да работим за по-сериозно единение. Трябва да създадем общи органи, в които заедно да вземаме решения. Да привлечем, разбира се, най-младия сегмент - "Продължаваме промяната", и заедно да водим България напред."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!