Атанасов разчита, че ПП и ДБ ще имат мнозинство за самостоятелно управление

Имам план как да се организира импийчмънт на Радев, заяви съпредседателят на ДБ

OFFNews 17 февруари 2023 в 09:40 2801 3

Атанас Атанасов в парламента

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Атанас Атанасов в парламента

Разчитаме, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление в зависимост от избирателната активност. Мисля, че можем да получим шанс да прекратим политическата криза. Трябва да се положат много усилия от нашето обединение с ПП да се вдигне избирателната активност.

Това заяви пред Nova телевизия съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Атанас Атанасов. Той каза, че общата програма на "Продължаваме промяната" (ПП) и ДБ за съвместно управление е почти готова:

"Трябва да има антикорупционно законодателство и ефективно правосъдие. Очаквам в тази кампания да убедим голям част от негласуващите да гласуват за промяната. (...) С няколко политически сили и по-малки неправителствени организации сме имали срещи и вече имаме обещана подкрепа."

Атанасов заяви, че още не знае в кой избирателен район ще води в общите листи на ПП и ДБ. По думите му е интересно да се види дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще води листи. "За мен е лично много важно - той хитрува, застава начело на две листи и после се скрива. Този, който иска да получи подкрепата на хората, трябва после да отиде там в институцията да ги защитава", каза Атанасов.

Той коментира и санкциите по глобалния закон "Магнитски" и ги определи като удар по България. По думите му в зависимост от санкционираните лица е неминуемо се правят асоциации. "Но сега искат доказателства, а всичко е ясно", добави съпредседателят на ДБ.

"Става въпрос за процедура в друга държава, която обаче е велика сила. Всички са наясно, че ако САЩ са казали нещо, то те могат да подкрепят думите си с доказателства. Ако някой иска доказателства – да ги поиска от САЩ", заяви Атанасов.

Според него на предсрочните парламентарни избори през април в българското общество ще има "подем за промяна" и избирателната активност ще е по-висока. Атанасов даде заявка, че по време на предизборната кампания ПП и ДБ ще говорят за това как да се вдигне стандартyt на живота на хората:

"Не искам да разчитам на "Магнитски" и това нещо да бъде използвано. Абсолютно превратно и тенденциозно е и е част от пропагандната машина на ГЕРБ и ДПС – да се опитват да ни обвиняват, че ходим при чужди посолства да създаваме лош имидж. Смятам, че трябва да се проведе позитивна кампания."

"Имам план как да се организира импийчмънт на Радев"

"Имам план как да се организира импийчмънт на президента. За него обаче трябва парламент, който да събере данни за това, че Румен Радев се поставя над Народното събрание. Има публични данни за това", каза Атанасов. Той добави, че е обидно как президентът определя ПП и ДБ като "партии на войната":

"А той какъв е - стожер на мира, но на руския мир. (...) Господин президентът, в чужбина говори по начин, който съюзниците искат да чуят, а в България е проводник на руските интереси. Президентът се държи като монарх."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

2

IvoIvo

17.02 2023 в 12:11

Ей на тва му се вика да си се самозабравил :D

5827

1

pisnamiotmutri

17.02 2023 в 11:02

Стига с този Радев бе! 65% не гласуват, той за Радев мисли. Оправете си вашите глупости да можете да управлявате. 5 години Борисов ми наду главата с Радев, сега и тези.

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews