България осъди призивите за признаване на т.нар. Луганска народна република и Донецка народна република

OFFNews 16 февруари 2022 в 20:25 4424 3

Снимка mfa.bg

"Действия по признаване на независимостта на т.нар. „Луганска Народна Република“ и „Донецка Народна Република“ са абсолютно неприемливи и са равнозначни на денонсиране на Минските споразумения. Те не допринасят за мирното урегулиране на кризата, напротив - ще повишат още повече опасността от военна ескалация."

Това се посочва в изявление на външното ни министерство "във връзка с отправения от Държавната дума на Руската федерация призив за признаване на отцепилите се региони Луганск и Донецк и получената по този повод от украинското посолство в София вербална нота".

България осъжда "агресивните действия на Руската федерация, водещи до безпрецедентно ескалиране на военното напрежение в Европа до нивата от времето на Студената война и призовава за деескалация".

Същевременно външното ни министерство заявява, че: "България неизменно подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници, включително в нейните териториални води", "подкрепя европейската перспектива на Украйна" и "не признава и осъжда незаконното анексиране на Крим".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

17.02 2022 в 00:32

Американците се изпражниха рядко, нато изобщо се разпадна.
Руското външно министерство се подигра със западните дипломати, те отидоха да си бършат задниците с трамвайни билети. Според вица от 70-те.
Чакаме бакалите от харвардско, и да съобщят личните си военни специалности. Щом ще пращат някого на война. Там убиват. Те, лично, как ще участват?

3767

2

Име на профила

16.02 2022 в 22:37

"Хеперинфлация", сашке, има по други места. У нас има просто инфлация, която умишлено е оставена. Никой не обича да му се обезценяват парите, но в момента в световен мащаб е по-добре контролирана инфлация, отколкото изкуствен дефицит.

Вожда ви когато я държеше изкуствено ниска да не би нещо хубаво да се направи? МИЛИАРДИ откраднахте, сигурно ако се изсветлят бай х*й ще е в топ 500 на Форбс. А за сметка на това пари за образование, медицина, наука, иновации и т.н. - йок.

Само пустата инфраструктура, където строим магистрала на реална стойност холяди на километър за милиони на километър, но понеже всички по веригата крадат - я има за няколкостотин лева, я не.

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews