Бареков: Борисов да спре да ми предлага от телевизора

OFFNews 27 май 2014 в 11:59 6332 11

Николай Бареков

Снимка Сергей Антонов

„Г-н Борисов да спре да се държи като сърдито дете, на което са му взели камиончето, и да престане да ми отправя предложения от телевизионния ефир. Нашите лични отношения не могат да бъдат предмет на дискусия за цялата нация.“

Такъв призив към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов отправи в отворено писмо до медиите председателят на „България без цензура“ Николай Бареков.

Думите на Бареков са по повод сутрешно изказване на Борисов. Попитан дали ГЕРБ ще помисли за коалиция с „България без цензура“, бившият премиер отговори:

„Бареков нанесе такива тежки обиди по моята личност, че без да ми се извини, не може да става въпрос за каквото и да било сътрудничество с него. Аз водя 15-16 дела срещу него. Ако каже „Извинявай“, това е друго нещо“, посочи Бойко Борисов.

Бареков обаче попари надеждите на Борисов да чуе извинение:

„Те (нашите лични отношения – бел. Ред.) отдавна са приключили. Вместо да ме моли да му се извинявам, ще му предложа да подкрепи закона „Чисти ръце“ и така да разберем дали е вършил престъпленията и кражбите, за които народът го обвинява.“

Бареков коментира и дебата по вота на недоверие, който вероятно ще се проведе утре в парламента. Според лидера на ББЦ две неща са неизбежни – служебен кабинет и консенсусна фигура за еврокомисар, която да заеме мястото на Кристалина Георгиева. Според Бареков следващият кабинет ще е сформирам от коалиция между ГЕРБ и ДПС.

„ББЦ е в готовност да остане най-голямата опозиционна сила на задаващата се коалиция между ГЕРБ и ДПС. Българският народ трябва да е спокоен, че ни е избрал, защото ние няма да се продаваме или да подаряваме властта някому“, пише Бареков.

Той посочва още, че е изпратил писмо с консултации за служебен кабинет до президента Плевнелиев и очаква скоро държавният глава да го потърси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!