БНРП: Не участваме в нова националистическа партия

OFFNews 09 ноември 2013 в 16:25 6559 4

БНРП
БНРП

 

Българската национално-радикална партия (БНРП) опроверга информацията на агенция "Фокус", че участва в новосформираната "Националистическа партия на България".

От БНРП изпратиха опровержението си до агенцията. В него се цитира зам.-председателят на БНРП Димитър Николов с думите:

"Огорчени сме, че името ни отново се използва, за да се привлекат националисти в новосформирани и неясни проекти... БНРП е най-старата националистическа партия в България и нямаме намерение да се вливаме, където и да е. Относно другите две младежки организации, които бяха споменати, те са безпартийни. Всичко това ни навява на мисълта, че това е пореден евтин трик за привличане на хора към нови организации, използвайки чистото име на национализма и името на БНРП, градено през годините". 

Информацията, че БНРП става част от "Националистическа партия на България" бе съобщена от Симеон Костадинов - един от учредителите на новата формация.

"Българска национално-радикална партия в момента е най-старата и автентична националистическа партия в Република България, основана още през 1955 година, и никога не е заявявала, че ще членува в някакви нови проекти", пише Димитър Николов. 

През февруари 2014 г. БНРП ще има конгрес, на който ще бъде избран нов председател. Партията няма такъв от смъртта на Иван Георгиев.

85% от структурите на БНРП съществуват не само на книга, но и развиват активна дейност, каза Димитър Николов.

"Това, че няколко от около 220 организации, които има БНРП, са поели пътя на Симеон Костадинов, не значи, че ще се слива Българска национално-радикална партия. Тази партия е регистрирана с дело 1879 още от 1990 година и там много ясно си личи кои са ръководителите, с изключение на покойния й председател д-р Иван Емилов Георгиев. Във всички ръководства от 90-та година до ден-днешен като зам.-председател е моето име, така че журналистите не би трябвало да вярват на някакъв човек, който никога не е бил член на БНРП, и не само това, а и не е доказан националист", пише още Димитър Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews