Бойко за полетите с Авиоотряда: Пазил съм си живота

OFFNews 24 януари 2014 в 09:02 5192 16

Аз съм си пазил живота, аз съм преценявал. Когато касае моя живот и сферата на сигурността, съм съумял да се пазя. За мен има официално черно на бяло с горещ телефонен разговор с наш шеф на службите, че на момента се готви атентат към мен. От друга служба има написано с червено какво ми се готви. И аз за това ползвам кола, самолет, за да се пазя.

Това каза в студиото на bTV експремиерът Бойко Борисов, в коментар за полетите с Авиоотряд 28. Комисия в парламента изготви доклад, който беше предаден на прокуратурата. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че най-големите нарушения са констатирани при полетите на военните хеликоптери, които са превозвали членове на правителството.

Борисов за пореден път призова да се извадят и полетите на тройната коалиция, за да може да се сравни кой колко е летял.

По аферата с костинбродските бюлетини Борисов каза, че става въпрос за чудовищна манипулация. В първите минути на скандала обаче той се обадил на Цветан Цветанов и му казал: „Ако някой от вас си е позволил да направи такова нещо, закривам партията“.

По думите му всичко по аферата е можело да се реши с „елементарни полицейски средства“. „Ако някой се е опитвал да направи нещо с тези бюлетини, можеше да се проследят и тази партия, която ги използва, да бъде обявена извън закона“, каза Борисов и допълни, че бюлетините със сигурност не са били за ГЕРБ. Борисов очаква да бъдат открити съучастници в аферата и като такъв посочи червения депутат Мая Манолова. Борисов я нарече „съучастник в метеж“.

Борисов се разграничи от инвеститорите за АЕЦ „Белене“. Той припомни, че като неговото правителство и парламентът са взели решение за спиране на проекта. Когато Румен Петков му довел 5-6 човека, които искали да купят от държавата дългове и лиценза за строеж, Борисов им казал, че проектът може да се реализира, ако държавата няма ангажименти и не се налага да инвестира пари. „Няма лошо да бъде продаден, ако има частен инвеститор“, каза Борисов, но допълни, че е отпратил инвеститорите при премиера Пламен Орешарски.

„Белене“ е провален проект, това е корупционна сделка от първия до последния ход и е време да има и от прокуратурата решения на разследванията, които вървят“, каза Борисов.

Той каза още, че същите инвеститори идвали и по време на управлението на ГЕРБ. „Тогава ги пратих при другите партии да си говоря. Отново казвам, ние нямаме никакъв ангажимент към тях“, допълни бившият премиер.

Той допълни, че няма никаква договорка или съглашение с Румен Петков и АБВ заради разговорите с инвеститорите. „Той ги водеше. Не мога да разебар дали е нередно или не. Какво е нередното?“, допълни той и обясни, че срещата няма тежест, а става въпрос за „намерение на едни хора, кото искат да питат какво ми е мнението“.

Борисов обясни, че остава целта за сваляне на правителството през февруари. На въпрос защо смята, че точно през февруари това ще се случи, той отговори: „Колкото по-бързо си отиде това правителство, по-добре. Ние така си говорим от юли.“

Той обясни, че единственият шанс на българите е на изборите за евродепутати да имаме поне три пъти повече гласове за ГЕРБ и Реформаторския блок и хората да покажат, че не искат това управление.

„Имам прекрасно отношение към РБ, пожелавам им да спечелят изборите. По-важно нещо от патерицата няма. Мен това не ме обижда. Те са заявили,че по никакъв начин не искат да работят с ГЕРБ, затова им се предлагам за патерица, защото без нея не могат“, каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!