Борисов: Едно голямо благодаря на Джим О'Брайън и американското посолство

Сутрин, ако пуснеш телевизора: "Бойко Борисов, Бойко Борисов, Бойко Борисов". Тея хора... к'во им става, бе? Оставете го човека на мира, пошегува се лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 18 февруари 2023 в 14:17 7526 9

Бойко Борисов в централата на ГЕРБ

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов в централата на ГЕРБ

В интервюто, което Джим О'Брайън е дал, той много ясно разграничава вината на всеки и дали се отнася за политически партии. Едно голямо благодаря на Джим О'Брайън, на посолството, че ясно го изясниха - и тази спекулация. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти на партията в хасковския град Любимец. Миналата седмица американското правителство санкционира още петима български граждани по глобалния закон "Магнитски", сред които бившия финансов министър в две правителства на Бойко Борисов - Владислав Горанов. 

По-рано тази седмица ръководителят на Службата за координация на санкциите в администрацията на американския президент Джо Байдън - Джеймс О'Брайън, даде интервю за БНР, в което заяви, че санкциите нямат за цел да подкопават или да заобикалят българските институции: "Те не атакуват никоя политическа партия. Те се отнасят до отделни лица, които създадоха паралелна система, която отклони много пари от хората в България и възпрепятства особено реформирането на българската енергийна система", каза Джеймс О'Брайън.

Днес Борисов обяви, че ГЕРБ е "партията, на която всички разчитат" да задържи България в евроатлантическата общност, а на думите му залата реагира с аплодисменти. След множество нападки към предходното редовно правителство Борисов повтори тезата на хасковския депутат от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев за "схемата с едното откраднато левче" на кабинета "Петков". 

"Истината е, че и Кирил Петков, и Асен Василев, и "Да, България", и БСП коалицията, взимаше по един лев от всеки литър бензин и нафта от ваш'те джобове", каза Борисов. 

За твърденията на Добрев за т.нар. "схема", на която от ГЕРБ често се позовават, липсват доказателства до ден днешен. По време на предходното 48-о Народно събрание проекторешението на Добрев, обещаващо компенсация от 1 лев за моторните горива, се прие, но реално в мярката отсъства фиксирана сума.

Срещата завърши с шеги: "Сутрин, ако пуснеш телевизора: "Бойко Борисов, Бойко Борисов, Бойко Борисов". Следобед: "Бойко Борисов"... вечер, следобед, късно! Тея хора... к'во им става, бе? Оставете го човека на мира!", каза лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

89

8

bat.galin

18.02 2023 в 19:08

А как може да има хора, които да публикуват диариите му ?
Тръпнем в очакване да научим на какво миришат.

9347

7

Анализи

18.02 2023 в 19:05

Задачата на Борисов е да отърве кожата. За тази цел е готов на всякакви мръсотии и подлости, пък дори и да завлече цялата държава.

1236

6

БотоксПутю

18.02 2023 в 17:05

Чудя се как може да има хора, които ходят да му слушат словесните диарии на този тъпанар?

850

5

pr07ecH70r

18.02 2023 в 16:27

Големата мазна тиквена усмивка! Към всичките им гласоподаватели, заблудени роби!

1973

4

autogentile

18.02 2023 в 16:17

Ще му благодариш след 6 месеца - като те приберат на топло при бай Ставри, крадлива мутро!

2073

3

Johnny B Goode

18.02 2023 в 15:45

Колкото и да се мазниш, няма да ти се размине.
Безвъзвратно е отминало времето когато "he may be a son of a bitch, but he's our son of a bitch" се отнасяше и за тебе.
Ако не разбираш от намеци и не се разкараш и скриеш някъде в миша дупка, ти ще си следващият намагнетизиран.

22548

2

dolivo

18.02 2023 в 15:06

Едно голямо "Спасое Балшьибо!"

3767

1

Име на профила

18.02 2023 в 14:40

Скоро, буци, скоро. Като я гледам тази ухилена тиква и се сещам за "Богатите също плачат".
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков