Борисов на сватба: Това е България - хора, ръченици и други танци!

Поредната "социология" на бившия премиер премина под знака на етническата толерантност във Варненска област

OFFNews 21 август 2021 в 20:47 22682 4

Снимка Фейсбук

Борисов продължава с обиколките си из страната. След като вчера беше в Разград, днес лидерът на ГЕРБ бе скъп гост на сватба в дългополското село Медовец. 

Въодушевен от посрещането бившият премиер отбеляза във фейсбук профила си:

"Днес присъствах и на сватбата на сина на наш общински съветник от дългополското село Медовец. Пожелах на младоженците да са много здрави и щастливи и скоро да зарадват родителите си с внуци. И това е България - хора, ръченици и други танци. Заедно трябва да пазим единството и толерантността като зениците на очите си. Това е най-важното за България!", написа Борисов и нарече обиколката си "социология".

Той припомни, че през 2020 г. правителството на ГЕРБ е отпуснало близо 1 млн. лв. за ремонт на 4 улици и за изграждане на спортна зала и спортна площадка в селото. После се отправи се отправи и към местната детска градина, която е основно ремонтирана с пари от държавния бюджет, отпуснати от неговото правителство

И добави: "Някои обявиха министър на ромите, мислейки, че ще спечелят този етнос. Аз мисля, че това, което направихме ние, да върнем децата в училище и да дадем над милиард за образование е по-добро. Детски градини, спортни площадки и после 80% гласували за ГЕРБ, е за кой да гласуват?!

Някои така вчера се опитаха да ми изопачат думите. Те изопачили, че съм казал, че в Родопите няма християни. Ние направихме училища, обредни домове, пътища, хората се радват и виждат, че се отнасяме еднакво към всички", възмути се Борисов и заръча - Бъдете здрави и все така сплотени. Вие сте пример за етническа толерантност."

В село Гроздьово го посрещна кметицата на Долни Чифлик от ГЕРБ Красимира Анастасова. 

"Обясних на хората, че за съжаление, държавата затъва в хаос. Това беше целта на враговете на ГЕРБ. Но сега последствията ще се отразят на всички хора. Над половин милиард ще отидат за избори заради безотговорността на “партиите на алтернативата”. Това е като да вложиш половин милиард във фабрика и накрая да излезеш на загуба", пресметна бившият премиер.

Друга локация от обиколката из Варненска област беше село Цонево, където Борисов посети детска градина. На този повод беше посветен нов фейсбук статус:

"Децата във всички населени места трябва да имат равни условия и достъп до модерни детски градини и училища. Това е политиката на ГЕРБ. Ние не делим децата на роми, християни и мюсюлмани. Моделът "Борисов" означава да носиш отговорност! За нас етническата толерантност е най-важна. Интеграцията на етносите се постига с много работа, а не с противопоставяне. Отнасяме се еднакво към всички български граждани, затова хората ни оценяват и ни посрещат навсякъде, където отидем", за пореден път изтъкна Борисов.

Цонево е от селата с подновена спортна база. В селото е изградено ново игрище за минифутбол, за което  Министерството на младежта и спорта е отпуснало близо 153 хиляди лева. Други 318 000 лева са отишли за ремонт на спортната зала в най-голямото село в община Дългопол. 

По време на обиколката из Варненска област бившият премиер беше придружаван от кмета и координатор на ГЕРБ за областта Иван Портних.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

1

DARTH VADER

21.08 2021 в 22:10

НЕ Е НУЖНО ДА СИ СПЕЦИАЛИСТ,ЗА ДА РАЗПОЗНАЕШ ОЧЕВАДНИТЕ СИМПТОМИ НА ДЕЛЮЗИЯ...
НАШИЯТ УВАЖАВАН ЕКС-ПРЕМИЕР ТОТАЛНО ИЗТРЕЩЯ МАЙ...

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков