Борисов: Няма да спират пари по европрограми, няма и скандал в ДФЗ

OFFNews 08 април 2016 в 11:42 6206 17

Снимка БГНЕС

Няма скандал във фонд „Земеделие” и няма опасност България да загуби средства по ОП за „Развитие на селските райони”. Това каза пред журналисти в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от "Фокус", по повод проверките от ДАНС във фонд „Земеделие”.

„Ако има хора, които са извършили престъпления, според подадените ни сигнали, затова са прокуратурата и ДАНС. Те да проверят и нарушителите да бъдат вкарани в затвора”, каза премиерът Борисов.

„Средствата по програмата вече са изплатени, остава да получим още 5 милиона евро, които има да ни плащат от Европа по тази програма”, уточни Борисов. Той допълни, че в цяла Европа има механизми, каквито са финансовите корекции, които могат да бъдат приложени.

„Такава е практиката. Ако има такъв проект, той ще бъде коригиран. Затова са тези механизми”, каза Борисов. Той още веднъж добави, че средствата по програмата са вече изплатени и няма никаква опасност да загубим парите по нея.

Припомняме, че преди няколко дни от ДФЗ бе уволнен Янаки Червеняков, чийто ресор са именно европарите. 

Ден след това в сграда на ДФЗ бе извършена щателна проверка от агенти на ДАНС, които са изискали документи по програми. 

След проблемите около ДФЗ БГНЕС съобщи, че ЕК ще спре колосална сума от парите по Програмата за развитие на селските райони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews