Борисов поиска ЕС да финансира интерконектора с Гърция

OFFNews 19 март 2015 в 17:51 3069 2

„България беше най-лоялната, най-принципната, изпълнявайки абсолютно всички указания на Европейската комисия, и на практика се лиши от три големи договора”. Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

Нашето настояване е да се вкара газовият хъб, да се подпомогне финансирането на интерконектора с Гърция, нашите находища „Хан Аспарух“, „Терес“, „Силистар“, допълни той.

Борисов подчерта, че страната ни подкрепя от самото начало санкциите срещу Русия и е понесла изключително тежки загуби от това, особено в областта на туризма.

Надявам се да се спази примирието, договорено в Минск, и да се установи траен мир в региона, защото когато Северният флот прави учения, всички други страни също са в бойна готовност. Това коства много средства за въоръжаване и е пагубно за икономиките, които едва се съвземат от финансово-икономическата криза от предишните години, коментира той.

В отговор на въпрос премиерът заяви, че е крайно време нашите съседи, които искат да бъдат в еврозоната и в Шенген, да спазват ангажиментите, които са поели. През последните години, независимо от управлението в Гърция, страната поставя искания за средства и за отлагане на плащания. Четири години България спазваше всички указания, остана с най-нисък бюджетен дефицит. Сега пак ще паднем под 3%, разчетите показват 2,8 на сто. И на нас ни е трудно, видяхте колко трудно постигаме плащането на стари дългове, но го направихме, категоричен е Борисов.

Министър-председателят отново потвърди позицията си „за” референдума за изборното право.

„Толкова усилено събирахме подписи за този референдум – близо 500 хиляди събрахме. Така че сме абсолютно „за“, подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки